Sposób przygotowania

Cukier wraz z margaryna rozpuścić na ogniu,ostudzić i dodać całe jajka i sodę oraz mąkę,wymieszac i ubić mikserem.Okrągłą blachę wysmarować , wylać ciasto i wstawić do piekarnika i piec około40 min.
Po upieczeniu ciasto przekroić na 2 krążki.
Zelatynę zalać mlekiem,wymieszać i odstawić na godzinę.
Następnie białka, cukier,kwasek cytrynowy ubić na sztywną pianę i wstawić do lodówki ,żelatynę pogrzać dodać do piany z białek i wymieszać i wstawić do lodówki na 5 min.Wyłożyć krem na ciasto i przykryć drugim krążkiem ciasta i wstawić ciasto do lodówki ,aby krem zastygł.
Przygotować polewę;czekoladę masło i cukier rozpuścić na małym ogniu i gotową polewą posmarować ciasto z wierzchu i po bokach i wstawić do lodówki,przed podaniem udekorować kolorową posypką,

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !