Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż podsmażany z fasolką szparagową

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż biały 100 g
fasolka szparagowa zielona 50 g
Sos imbirowy 1 łyżka stołowa
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż podsmażany z fasolką szparagową

Ryż gotujemy z dodatkiem kurkumy i szczypty soli. Dzięki temu uzyskamy piękny żółty kolor. Po ugotowaniu odsączamy z wody.
Na oliwie z oliwek podsmażamy pociętą w kawałki fasolkę szparagową (może być mrożona lub z puszki). Gdy fasolka zacznie się lekko rumienić zasypujemy wszystko ryżem. Dodajemy sos imbirowy, mieszamy i porządnie podsmażamy. Gdy ryż zacznie się ładnie rumienić - gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak