Sposób przygotowania

Posolone udka podsmażyłam na maśle razem z pokrojonymi warzywami, dodając trochę oliwy, żeby sie lepiej smażyły. Dopiero, gdy się zrumieniły, dodałam wody, tyle, żeby były przykryte i dodałam czarną liściastą herbatę i cynamon. Dusiłam niecałą godzinę do miękkości. Zaciągnęłam sos łyżeczką mąki kukurydzianej rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    musi mieś świetny smak zapach i aromat
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ciekawy pomysł...
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    świetne i ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    świetny przepis!
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    martwi mnie tylko obecność herbacianych listków w sosie...może przecedzić?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    oryginalny pomysł:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jeszcze takich nie próbowałam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny pomysł,z herbatą nigdy jeszcze nie jadłam kurczaka
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    dla mnie nowość
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    dla minie to też coś innego,nowego - tak podanych udek jeszcze nie jadłam.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo fajna propozycja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    ciekawy pomysl
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    kiedyś jadłem pyszne gulasz robiony na zielonej herbacie i do dziś poszukuje przepisu
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    super aromatyczne muszą być - ja robię w zielonej herbacie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !