Sposób przygotowania

Rodzynki zalać sokiem pomarańczowym i odstawić na ok. 15-20 minut. oba rodzaje mąki wymieszać ze sobą dodać wodę, cynamon i wyrobić ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Następnie zostawić je w spokoju na ok. 20 minut. po upływie tego czasu dodać odsączone rodzynki i dokładnie całość wymieszać. Porcje ciasta wlewać na patelnię i smażyć na złoty kolor z obu stron.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Dla mnie bakaliowy, a nie dziwny.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    max1980

    dziwny bo nie ma jajek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    oryginalny :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !