Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki na chłodno

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
ząbki czosnku 2 szt
koperek 1 pęczek
śmietana 5 łyżek
cebula 1 szt
sól
pieprz
ogórki 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki na chłodno

Ziemniaki dokładnie szorujemy, gotujemy w osolonej wodzie w mundurkach, a następnie odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia.
Ogórki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach , cebulę kroimy w piórka. Koperek myjemy i drobniutko siekamy. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę, dodajemy do śmietany, mieszamy, dodajemy ogórki i koperek i ponownie mieszamy.
Wystudzone ziemniaki, obieramy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy pokrojoną cebulę. Całość polewamy sosem ogórkowo-koperkowym i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 25.02.2011 14:32
przepis na pięć:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak