Sposób przygotowania

maślaki obczyszczamy ze sciółki i innych zanieczyszczen (nie sciągamy skórki!). obgotowywujemy je w lekko osolonej wodzie, pod koniec dodajemy pokrojona w talarki cebulke. przekladamy do słoików. Z wody octu i wszystkich innych wyzej wymienionych skladników przygotowujemy zalewe, którą gorącą zalewamy słoiki. Odwracamy na ok 4 godziny do góry dnem. trzymamy w chlodnym i ciemnym miejscu

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    My do marynaty ściągamy skórkę z maślaków.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    często zdarza mi się wyjadać takie grzybki prosto ze słoika :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    David

    uwielbiam grzybki jeść no i zbierać bo swoje najlepsze.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !