Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sushi: paluszki krabowe nadziewane awokado

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

algi 1/2 listka
awokado 1 dojrzałe
sól
pieprz
paluszki krabowe 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sushi: paluszki krabowe nadziewane awokado

Awokado obieramy i miksujemy w blenderze lub ugniatamy widelcem na papkę. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Paluszku krabowe kroimy wzdłuż na pół. Na wewnętrznej części jednej połówki paluszka krabowego układamy porcję awokado i przykrywamy drugą połówką. Całość kroimy w poprzek na pół.
Zaczynając od krótszego brzegu alg odcinamy paseczki. Następnie każdy paseczek po kolei zwilżamy, nakładamy kraba z awokado i zawijamy w algi. Ważne jest, aby nie zwilżać alg „na zapas”, ponieważ się zwiną.
Podajemy z dobrym sosem sojowym (najlepsze są te z czerwonymi nakrętkami i lejkami z obu stron).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 13.01.2013 10:28
Ja to widzę że Ty bardzo lubisz tą chińską kuchnię.
ewaa 24.10.2011 22:01
fajne
Smakosz6 24.07.2011 21:41
mmmmmmmmmmmm
Anita21 23.06.2011 20:25
pięknie to wygląda
Karolina92 08.06.2011 13:51
awokado nie lubie, ale sam pomysl bardzo mi sie podoba!
Koper 15.03.2011 18:34
fajnie podane :)
jolajka 01.02.2011 09:43
fajna przystawka, lubię surimi, chętnie wypróbuję
wedith1 31.10.2010 09:14
Świetne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak