Sposób przygotowania

Cebule i czosnek posiekać. W garnku rozgrzać oliwę, zeszklić cebule i czosnek. dodać opłukaną i posiekaną kolendre. Zalać rosołem drobiowym, zagotować, stale mieszając. zdjąć z ognia, zmiksować.
Śmietanę rozmieszać z mąką kukurudzianą, wlać do zupy i ponownie zagotować, cały czas mieszając. Awokado umyć, osuszyć, przekroić na połówki, wyjąć pestki. Miąższ wyjąć łyżką, skropić sokiem wyciśniętym z cytryny, zmiksować na gładką pastę. dodać awokado do zupy, wymieszać i mocno podgrzać.
Dodać do zypy sherry, doprawić do smaku solą raz świeżo zmielonym pieprzem.
Papryczkę chili umyć, oczyścić z pestek, drobno posiekać. Zupe wlać do ogrzanych miseczek, posypać chili. Dobrze smakuje z dodatkiem nachos

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !