Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z awokado z kolendrą i chili

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół z drobiu 3 szkl
śmietana 1 szkl
mąka kukurydziana 2 łyżki
kieliszek wytrawnego sherry
cytryna
cebule 2 szt
czosnek 3 ząbki
pół pęczka kolendry
łyżka oliwy
awokado
papryczka chili 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z awokado z kolendrą i chili

Cebule i czosnek posiekać. W garnku rozgrzać oliwę, zeszklić cebule i czosnek. dodać opłukaną i posiekaną kolendre. Zalać rosołem drobiowym, zagotować, stale mieszając. zdjąć z ognia, zmiksować.
Śmietanę rozmieszać z mąką kukurudzianą, wlać do zupy i ponownie zagotować, cały czas mieszając. Awokado umyć, osuszyć, przekroić na połówki, wyjąć pestki. Miąższ wyjąć łyżką, skropić sokiem wyciśniętym z cytryny, zmiksować na gładką pastę. dodać awokado do zupy, wymieszać i mocno podgrzać.
Dodać do zypy sherry, doprawić do smaku solą raz świeżo zmielonym pieprzem.
Papryczkę chili umyć, oczyścić z pestek, drobno posiekać. Zupe wlać do ogrzanych miseczek, posypać chili. Dobrze smakuje z dodatkiem nachos

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcin36 14.12.2011 16:34
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak