Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa czosnkowa z jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kilka kromek bułki
główka czosnku
rosół z kurczaka 1/2 litr
jajko 4 szt
sól, pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa czosnkowa z jajkiem

Bułkę pokroić w kostkę. Czosnek obrać i drobno posiekać lub przecisnąć przez praske.
Łyżkę oliwy rozgrzać na patelni, dodać czosnek. Podsmarzyć kawałki bułki na złoty kolor. Ugotowany rosół przelać do żaroodpornych miseczek, dodać grzanki, wbić do każdej miseczki po jednym jajku, przyprawić silą i pieprzem.
Wstawić zupę na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Po zapieczeniu od razu podawać. Można posypać natką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcin36 12.07.2011 22:59
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak