Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS DO SPAGETTI

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 1/2 kg
marchew 25 dag
przecier pomidorowy 2 słoiczki
sos boloński 1 opakowanie
olej 1 szklanka
ocet 10 % 1/4 szklanki
cukier 16 łyżek
sól 3 łyżki
pieczarki 1 kg
papryka czerwona 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: SOS DO SPAGETTI

Marchew lekko podgotować w łupinach, ma być jeszcze półtwarda - pokroić w kostkę. Paprykę, pieczarki i cebulę również pokroić w gruba kostkę. Na gotującą się zalewę wrzucić cebulę paprykę, pieczarki i na końcu marchew. Gotować 20 minut. Na koniec dodać przecier pomidorowy i zagotować. Przyprawić pieprzem, solą oregano do smaku. Gorące nakładać do słoików i chwilkę pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 14.12.2012 18:42
ciekawy pomysł
Kate131 21.12.2010 11:59
fajny sosik
iknkirke 09.12.2010 20:29
ciekawy przepis, wypróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak