Sposób przygotowania

Marchew lekko podgotować w łupinach, ma być jeszcze półtwarda - pokroić w kostkę. Paprykę, pieczarki i cebulę również pokroić w gruba kostkę. Na gotującą się zalewę wrzucić cebulę paprykę, pieczarki i na końcu marchew. Gotować 20 minut. Na koniec dodać przecier pomidorowy i zagotować. Przyprawić pieprzem, solą oregano do smaku. Gorące nakładać do słoików i chwilkę pasteryzować.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    ciekawy przepis, wypróbuje
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajny sosik
  • 1
    original
    Opublikowano

    eliza135

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !