Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

NALEŚNIKI NA OSTRO

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 3 szt
pieczarki 30 dkg
kukurydza w puszce 1 szt
oliwki zielone 1 słoik
przecier pomidorowy 1 słoiczek
oregano do smaku
bazylia do smaku
tymianek do smaku
pieprz do smaku
mleko 1 litr
mąka 5 łyźek
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
sól do smaku
filet z kurczaka 2 szt
fasola czerwona z puszki 1 szt
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: NALEŚNIKI NA OSTRO

Filet z kurczaka pokroić w kostkę podsmażyć na patelni. Do tego dodajemy cebulę, paprykę czerwona, pieczarki wszystko pokrojone w kostkę. Dusić pod przykryciem, następnie posypać przyprawami, Vegetą, bazylią, oregano, tymiankiem, pieprzem i dalej dusić. Następnie dodać kukurydzę, fasolkę czerwona oraz oliwki. Na koniec dajemy 1 słoiczek przecieru pomidorowego. Zrobić ciasto naleśnikowe, usmażyć placki, nałożyć farsz. Można podawać jeszcze z kapusta pekińską lub polać po wierzchu keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak