Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wuzetka z bakaliami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dwie szklanki mąki
szklanka cukru
pól kostki margaryny
lyzka smalcu
dwie łyżki kakao
dwie łyzeczki proszku do piecz
bakalie
polewa czekoladowa
jajko
pół szklanki mleka

Przepis i sposób przygotowania na: Wuzetka z bakaliami

Do miski wsypujemy mąkę, cukier, kakao i proszek do pieczenia. Margarynę i smalec roztapiamy, studzimy i dodajemy do miski mieszając. Wlewamy też mleko a na koniec wbijamy jajko, mieszamy lyżką lub widelcem.
Pieczemy w 180 C około 45 min, sprawdzamy patyczkiem, czy jest suchy- wtedy ciasto jest gotowe. Polewamy polewą czekoladową i ozdabiamy bakaliami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 22.06.2012 16:26
pyszna ta wuzetka:)
kasienka23 17.11.2011 11:24
pyszna
Ewa111 13.06.2011 11:05
aż leci ślinka,wspaniałe ciasto
Katarzyna156 21.03.2011 10:58
ja też :)
SmacznaPyza 11.01.2011 11:10
wpraszam się na kawałek :-)
Koper 07.12.2010 08:55
Jak zwykle znajduje u Ciebie same fajne przepisy :)
Mysiunia 25.10.2010 18:00
mm ale bym zjadla takie ciacho:)
Mati13 24.10.2010 14:07
pychotka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak