Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gyros na ciepło

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 70-80 dkg
ryż 3-4 torebki
cebula biała 6 szt
papryka czerwona 3 szt
pieczarki 50-60 dkg
gyros przyopraw 1,5 - 2 torebki
sól, pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gyros na ciepło

Ryz ugotować. Cebulę, pieczarki, mięso smażyć po kolei na jednej patelni z przyprawa gyros. Układać w naczyniu żaroodpornym warstwami: ugotowany ryż, cebulę, pieczarki, mięso. Na wierzch kładziemy paprykę pokrojoną w paski i posypana solą i podsmażoną na patelni. Włożyć do nagrzanego piekarnika na ok. 20 min (przykryte, żeby nie wyschło). Podawać z sosem czosnkowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 11.03.2014 12:28
ciekawe danie :)
Łukasz15 27.02.2013 10:57
Zapowiada się przepysznie
Poison1988 08.12.2012 20:01
na ciepło jeszcze nie jadłam - świetna propozycja :)
bercik1 15.03.2012 00:04
Na pewno smaczny, ładnie wygląda
Dorota59 18.08.2011 12:36
pyszności
Izka192 03.08.2011 18:56
smacznie wygląda.
Motorek 13.07.2011 10:49
fajny przepis
Tika4444 28.12.2010 08:48
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak