Sposób przygotowania

Ciasto na makaron: Mąkę wrzucamy do miseczki, dodajemy jajko, mieszamy (za pomocą miksera) dodajemy posiekana drobniutko bazylię wymieszaną z oliwą, na koniec dolewamy po trochu ciepłej wody, aż masa będzie jednolita. Układamy ciasto na blat, rozszerzamy wzdłuż, dzielimy wzdłuż na 2 części, posypujemy mąką, wałkujemy na cieniutkie ciasto. Długie ciasto składamy 2 razy (posypując mąką aby się nie skleiło) kroimy 1cm paski. Do gotującej się wody wrzucamy kostkę do makaronu, następnie kawałki makaronu, gotujemy do miękkości.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Myszka75

    Bardzo lubię domowy makaron, ma swój charakter nie to co ze sklepu:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    domowy makaron to jest to!
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Domowy makaron smakuje najlepiej.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !