Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowe pulpeciki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa mielonego 50 dag
jajko 1 szt
cebuli 1 szt
masła 1 łyżka
koncentratu pomidorowego 2 łyżki
śmietany 3 łyżki
mąki 1 łyżka
kostka rosołowa sól,pieprz
ryż 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowe pulpeciki

Ryż ugotować , osączyć dodać do mięsa z połową posiekanej drobno cebuli i jajkiem , doprawić solą i pieprzem . Formować małe pulpeciki i wrzucać do gotującej się wody z dodatkiem kostki rosołowej gotować około15 min.Wyjąć pulpety , a do wywaru dodać koncentrat pomidorowy, połowę przesmażonej na maśle cebuli, zagęścić sos śmietaną i mąką doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 16.01.2011 18:17
bardzo pomysłowe
alaaa 26.10.2010 18:21
super ,bardzo smaczne
Małgorzata113 24.10.2010 10:37
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak