Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus malionwy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 50 dkg
cukier puder 15 dkg
białko 2 szt
cytryna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mus malionwy

Maliny umyć dokładnie w wodzie i osuszyć. Z cytryny wycisnąć sok. Owoce zmiksować z sokiem z cytryny , aż powstanie mus. Białka ubić na sztywną pianę, dosypać cukru pudru i zmiksować. Powstałą pianę połączyć z malinami. Mus przelać do płaskiego naczynia i wstawić do lodówki na 5 h. Co godzinę ubijam mus mikserem przez 5 minut. Z masy uformować kulki i ozdobić malinami i listkiem mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hahanka 11.01.2013 15:35
ciekawy pomysł
novita23 25.09.2011 15:32
pyszny
indi 22.07.2011 13:01
jeszcze nie jadłam takiego ale chętnie spróbuję :)
Kate131 23.06.2011 09:01
dobre
matii6 22.01.2011 19:02
mus z maliny -pycha
alaaa 03.11.2010 10:37
takie musy są pyszne
plocia 27.10.2010 21:52
Takie właśnie lubię
RenataZ-et 24.10.2010 13:42
Musi być pyszne!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak