Sposób przygotowania

Kapustę odcedzić, zalać wodą, wrzucić poporcjowane żeberka i ugotować do miękkości. Żeberka wyjąć obrać z mięsa i pokroić w kawałki, dodać mięso spowrotem do kapusty, przyprawić solą i pieprzem, kminkiem, lisciem laurowym, zielem angielskim, koncentratem pomidorowym i vegetą. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wszystkie te warzywa dodać do kapusty z żeberkami. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i podsmażyć na podgardlu również pokrojonym w kostkę. Kiełbasę oddzielnie pokroić i podsmażyć. Wszystko razem połączyć i nadal gotować aż produkty połączą się smakiem.

Komentarze

  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    musi być pracowity, ale wygląda bardzo kusząco...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Na żeberkach...najlepsza wersja kapuśniaku.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    na żeberkach też gotuję pyszna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszny kapuśniaczek!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    na żeberkach pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    rewelacyjny ten twój kapuśniaczek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zrobię na obiad
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    soczysty
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    lubię kapuśniaczek:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    moja ulubiona zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !