Sposób przygotowania

Brokuły rwie na różyczki i zalewam bulionem. Gotujmy z drobno pokrojonym zabkiem czosnku. Kiedy brokuły bedą w połowie miękkie wjmuje kiczesc ktore trafia pżniej do zupy. Resztę brokuł miksuje blenderem na gładką masę. Dodaje smietane i miksuję. Przelewam do garnka doprawiam sola i pieprzem. Na patelni praze migdały. Do miseczek nakładaam po kilka rozyczek brokuła, zalewam zupą, sypie migdały i groszek ptysiowy. Mozna podac tez z grzankami.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    nie jadłam nigdy z migdałami
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha,uwielbiam brokuły
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszna zupka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !