Sposób przygotowania

Mleko zagotować laską wanilii przekrojona na pól. Zółtka utrzec z cukrem pudrem na az masa bedzie biała. Dodawac po woli make kukurydziana, a nastepnie gorace mleko (wczesnej usunac wanilie). Mase przelec do garnka ustawionego w kapieli wodnej, podgrzewac cały czas mieszajac az do zgestnienia masy. Zdjac z ognia dodac pokrojone masło i mielone migdały wymieszane z proszkiem do pieczenia. Wymieszac. Rozgrzac piekarnik do 180st. Foremke wyłozyc papierem do pieczenia lub wysmarowac maslem i wysypac bułka tarta. Wlac ciasto. Jabłka pokroic na cwiartki a kazda cwiartke pokroic w wachlarzyk. Wcisnac do ciasta. Piec ok 40-45 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    mmm wyglada pysznie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    przepięknie wygląda i musi być apetyczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Bardzo ładnie wygląda Twoje ciasto:) ja rzadko używam mąki kukurydzianej,stosuję ją tylko do mazurka a tu proszę taki przepis!
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    zjadłabym...i kubek mleka do tego...
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    ale smacznie wygląda, z chęcią bym zdjadła

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !