Sposób przygotowania

Schab kroimy na plastry o grubości 1,5 cm, solimy i pieprzymy. Smażymy na rozgrzanej oliwie po 1 minucie z każdej strony. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na tej samej patelni smażymy pora pokrojonego w talarki przez ok 7 min. Dodajemy do schabu i całość zalewamy ciepłym bulionem. Wstawiamy do nagrzanego do temp. 190°C piekarnika i pieczemy przez ok. 20 min. Wyjmujemy, dodajemy ser gorgonzola w kawałkach i pieczemy jeszcze 10 min. Można podawać z makaronem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam bardzo apetycznie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniały
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    inspirujące
  • 2
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zach?caj?co wygl?da ten schabik
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Oj, to coś dla mnie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pyszne mięsko!
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    brzmi smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !