Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w sosie porowo-gorgonzolowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
por (biała część) 1
bulion warzywny 200 ml
ser gorgonzola 25 dag
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w sosie porowo-gorgonzolowym

Schab kroimy na plastry o grubości 1,5 cm, solimy i pieprzymy. Smażymy na rozgrzanej oliwie po 1 minucie z każdej strony. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na tej samej patelni smażymy pora pokrojonego w talarki przez ok 7 min. Dodajemy do schabu i całość zalewamy ciepłym bulionem. Wstawiamy do nagrzanego do temp. 190°C piekarnika i pieczemy przez ok. 20 min. Wyjmujemy, dodajemy ser gorgonzola w kawałkach i pieczemy jeszcze 10 min. Można podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 22.11.2014 20:34
brzmi smacznie
ben-ka 22.07.2012 00:14
pyszne mięsko!
BernadettaP 08.02.2012 21:32
Oj, to coś dla mnie :)
Joanna108
Joanna108 24.01.2012 10:05
zach?caj?co wygl?da ten schabik
Sroczka 24.12.2011 21:02
ciekawy przepis
Marlena/Kinia 09.11.2011 08:40
inspirujące
Iwusia 16.08.2011 23:32
wspaniały
edyta44 16.08.2011 19:46
smaczne
Seba 14.06.2011 14:44
smaczne
Magdalena1110 17.04.2011 00:23
pyszności
Gosia32
Gosia32 29.03.2011 07:41
wygląda super
Motorek 08.03.2011 22:09
pyszne
ewelina/bunia 08.11.2010 11:45
smaczne
agata1722
agata1722 29.10.2010 09:55
mniam bardzo apetycznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak