Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona fasolówka z kiełbasą

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1 szkl
kiełbasa wiejska 300 gr
szynka wieprzowa surowa 200 gr
marchewka 1 szt
seler 100 gr
ziele angielskie 2-3 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
cebula 0,5 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
mąka kukurydziana 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona fasolówka z kiełbasą

Fasolę namoczyć na kilka godzin (można na noc) Wypłukać, włożyć do garnka , zalać wodą dodać ziele angielskie, listek laurowy i gotować. Mięso pokroić i podsmażyć dodać do fasoli. Uzupełnić wodą w razie potrzeby. Kiedy fasola jest juz półmiękka dodać przyprawy pokrojoną w słupki marchewkę i seler oraz cebulę. Kiełbasę pokroić w ukośne plasterki , przyrumienić na patelni i włożyć do zupy. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i zagęścić mąka kukurydzianą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 16.02.2012 20:27
super
PaniMISIOWA 14.10.2011 09:18
bardzo apetyczna
Justyna223 02.11.2010 12:51
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak