Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie, dodać trochę masła i mleka i utłuc. Z mięsa cielęcego uformować pulpety, obtoczyć je w bułce tartej i lekko podsmażyć, następne dusić pod przykryciem w rosołku, aż mięso będzie miękkie. Sos przygotować według przepisu na opakowaniu, gdy zacznie bulgotać włożyć do niego pulpety. Ogórek i pomidor pokroić w kostkę. Na talerzu położyć ziemniaki, pulpety, warzywa i ćwikłę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    smakowicie wyglada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !