Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa selerowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 20 dag
kość 20 dag
włoszczyzna 15 dag
woda 1,75 litr
śmietanka 125 mililitr
żółtko surowe 1
mąka 2 dag
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa selerowa

ugotować wywar z kości i warzyw , odcedzić . selery obrać z łupinek, opłukać , zalać wrzącą wodą ,osolić , ugotować w całości. ugotowane selery otrzeć o sito , połączyć z przecedzonym wywarem, dosolić
mąkę rozmieszać w jednej ósmej zimnej wody , wlać do zupy , zagotować . tuż przed podaniem dodać śmietankę z rozmąconą z żółtkiem .
podawać z groszkiem ptysiowym, kluskami francuskimi, grzankami. zupę selerową można również podprawić jasnozłotą zasmażką lub śmietaną zamiast śmietanki. smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 07.05.2011 19:20
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak