Sposób przygotowania

Sery ułóż w naczyniu żaroodpornym. Wrzuć grubo posiekane orzechy. Nagrzej piekarnik do 190 stopni. Z jednej pomarańczy wyciśnij sok, wymieszaj go z miodem. Sosem polej sery i orzechy, zostaw 2-3 łyżki sosu do sałaty. Wstaw naczynie do piekarnika na 15 minut. W tym czasie umyj sałatę i podrzyj liście na kawałki. Pokrój cykorię (skrop ją od razu sokiem z cytryny). Drugą pomarańczę obierz, podziel na cząstki, połącz z sałatą i cykorią. Polej pozostawionym sosem miodowo-pomarańczowym, posyp świeżo mielonym pieprzem. Sałatę ułóż na talerzach. Na każdy wyłóż krążek sera wraz z orzechami. Podawaj od razu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    basia70

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Pyszna kolacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !