Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ser w sosie orzechowo-miodowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser camembert 4 szt. po ok. 90 gram
orzechy laskowe 150 gram
pomarańcze 2
łyżki miodu 3
cykorie 2
główka sałaty rzymskiej 1
łyżka soku z cytryny 1
świeżo mielony pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: ser w sosie orzechowo-miodowym

Sery ułóż w naczyniu żaroodpornym. Wrzuć grubo posiekane orzechy. Nagrzej piekarnik do 190 stopni. Z jednej pomarańczy wyciśnij sok, wymieszaj go z miodem. Sosem polej sery i orzechy, zostaw 2-3 łyżki sosu do sałaty. Wstaw naczynie do piekarnika na 15 minut. W tym czasie umyj sałatę i podrzyj liście na kawałki. Pokrój cykorię (skrop ją od razu sokiem z cytryny). Drugą pomarańczę obierz, podziel na cząstki, połącz z sałatą i cykorią. Polej pozostawionym sosem miodowo-pomarańczowym, posyp świeżo mielonym pieprzem. Sałatę ułóż na talerzach. Na każdy wyłóż krążek sera wraz z orzechami. Podawaj od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 27.06.2011 18:43
Pyszna kolacja
basia70 13.04.2011 20:08
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak