Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tagiatelle z cukinią z parmezanem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

MAKARON TAGIATELLE 250 gram
cukinia 1 sztuka
ząbki czosnku 2 sztuki
parmezan starty do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
oliwa 2 łyżki
jogurt naturalny 1 małe opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: tagiatelle z cukinią z parmezanem

Gotujemy makaron al dente.
Za pomocą skrobaczki wycinamy z cukini wstążki.
Smażymy cukinię wraz z czosnkiem, pod koniec doprawiamy ją solą i pieprzem. Po odstawieniu z ognia zalewamy ją jogurtem i mieszamy, ewentualnie doprawiamy.
Na talerz układamy tagiatele, na to trochę cukini z sosem i posypujemy parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariposas 08.01.2011 21:01
kiedyś spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak