Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wampira

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 80 dag
masło 1/2 kostki
czosnek 5 ząbków
pomidor
mąka 10 g
kilka łyżek świńskiej krwi ewe
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
natka pietruszki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wampira

Cebule i czosnek obrać, posiekać. Masło rozgrzać na patelni. zeszklić cebulę i czosnek.
Dodać mięso pokrojone w kostkę agdy lekko się zrumieni dodać pomidor pokrojony w plasterki.
Mąkę wymieszać z mała ilością wody i połaczyć z gulaszem. Wymieszać, następnie wlać świńską krew. Gotować na małym ogniu, aż mięso bedzie miękkie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcin36 03.01.2011 12:42
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak