Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy z oscypkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 kotlety
jajko 1 szt
mąka 1 łyżka
oscypek kilka plasterków
przyprawa uniwersalna Kucharek
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy z oscypkiem

Kotlety schabowe myjemy i rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy z obu stron przyprawą uniwersalną i oprószamy mąką (dzięki temu kotlety będą soczyste). Jajko roztrzepujemy w miseczce ze szczyptą soli. Maczamy kotlety najpierw w jajku, a potem w bułce tartej. Smażymy na oleju do czasu, aż się zarumienią. Gdy już będą gotowe kładziemy na każdy kotlet 2 plasterki oscypka i przykrywamy pokrywką. Dusimy na wolnym ogniu do roztopienia sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika111 06.06.2012 18:19
pyszności! :)
smakowita 13.05.2012 13:41
pyszności
Małgosia6 24.11.2011 20:45
rewelacja,oscypek-mniam
magduś83 22.11.2011 09:45
to może być dobre :)
agnieszka189 05.10.2011 11:04
Mega pychota!
Iwusia 25.06.2011 23:23
Ojj .. jeszcze kilka dni i bedę miala oscypka ... ale mi narobiłaś smaka na takie kotleciki :)
IlonaAlbertos 24.06.2011 23:25
Uwielbiam oscypki.
Gosia32
Gosia32 03.02.2011 08:33
Super,uwielbiam oscypki:}
kasiurek 12.01.2011 18:59
super pomysł, musze spróbować:)
MAR3STA 21.11.2010 18:40
świetnie wygląda, smakuje rewelacyjnie;)
monisia1977 03.11.2010 05:50
dobre
pacpaw 24.10.2010 12:10
kolejny nietuzinkowy przepis na standardowe danie. Gratuluję pomysłu!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak