Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulaszowa pieczarkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 40 dag
łopatka bez kości 1/2 kg
przecier pomidorowy 3 łyżki
papryka czerwona 1/2 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
masło łyżki
bulion warzywny 1,5 l
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulaszowa pieczarkowa

Cebule siekamy i podduszamy na maśle. Łopatkę zapiekamy. Do cebuli dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki, łopatkę, papryke pokrojoną w kostkę i całośc dusimy. Pod koniec dodajemy przecier, czosnkei całośc zalewamy bulionem. Doprawiamy do smaku, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 29.10.2010 18:38
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak