Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z indyka z kaszą gryczana i ziemniakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
ziemniaki ugotowane 300 gram
kasza gryczana 100 gram
mleko 200 mililitrów
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat do smaku
bulion drobiowy 300 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z indyka z kaszą gryczana i ziemniakami

Mieso myjemy rozkrawamy tak aby powstał prostokąt który lekko rozbijamy. Kaszę zalewamy mlekiem, gotujemy na malutkim ogniu aż mleko wsiąknie mięszamy z ziemniakami. Na mięso nakładamy farsz zwijamy , mieso nacieramy przyprawą , wkładamy do naczynia zalewamy bulionem pieczemy godzine

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak