Sposób przygotowania

Pieczarki kroimy i dusimy z pokrojoną dymką z dodatkiem 5g masła, soli i pieprzu ziołowego. Śmietanę mieszamy z żółtkami oraz gałką muszkatołową Prymat. Ziemniaki kroimy w plasterki. Połowę plasterków układamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Posypujemy przyprawą do ziemniaków i kładziemy na to warstwę pieczarek oraz jabłka pokrojone w cienkie plasterki. Przykrywamy to drugą warstwą plasterków ziemniaka, posypujemy przyprawą do ziemniaków i polewamy jajeczno-śmietanowym sosem. Zapiekamy w temp. 200°C przez ok 1h. Pod końcem pieczenia można posypać serem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    uwielbiam zapiekanki, ale z jabłkami jeszcze nigdy nie jadłam- zapowiada się ciekawie :)
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    fajna zapiekanka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    podoba mi się :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Już po przeczytaniu listy składników cieknie mi ślinka...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha, lubię takie smaki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !