Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w lukrze

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier puder 6 łyżek
woda letnia 2 łyżki
aromat pomarańczowy 1,5 krople
kolorowa posypka do smaku
cukier 1,5 łyżki
woda 0,5 litra
jabłka 2 małe

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w lukrze

Jabłka obrać ze skórek,przeciąć na pół i usunąć gniazda nasienne.Do garnka wlać 2 szklanki ody,wsypać 1,5 łyżki cukru i wrzucić jabłka.Gotować ok 5 minut.Ugotowane jabłka polać lukrem i posypać kolorową posypką.
Lukier:6 łyżek cukru pudru+2 łyżki letniej wody+3 krople aromatu pomarańczowego(wszystko ze sobą połączyć)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 06.09.2011 15:11
ladnei wyglada, alae nigdy nie jadlam..az sie zdziwilam:)
Marzena40 22.06.2011 13:22
ładnie wyglądają
Kopiko1983 06.05.2011 06:29
Fajne!
aeksandra 01.12.2010 17:55
ślicznie się prezentują
Grażyna13 20.11.2010 16:04
Super ! Wypróbuję :)
Bartolomeo 27.10.2010 10:29
fajnie wygladaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak