Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

złociste żeberka miodowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 80 dag
miód
czosnek
olej
sól
pieprz
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: złociste żeberka miodowe

24h przed pieczeniem robimy marynate. Do naczynia zaroodpornego wlewamy ok pół szklanki oleju i 4 łyżki płynnego miodu, dajemy ok łyzeczki soli, troche świeżomielonego pieprzu, slodka papryke, zgnieciony czosnek (ok 6 ząbków) oraz troche rozgniecionego w dloniach majeranku. Mieszamy i wkladamy do tego poporcjowane żeberka. W lodowce powinny stac przez calą dobe. Pieczemy w marynacie przez ok 1,5h, 20 minut przed koncem mozna polac jeszcze miodem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 01.01.2013 01:51
strasznie lubię takie w połączeniu miodu i czosnku
Izabela/bella81 20.01.2012 00:14
pyszności
edi 20.11.2011 11:02
żeberka są przepyszne:)
wolochski 03.12.2010 21:47
super!
monisia1977 02.12.2010 07:21
pycha
ben-ka 09.11.2010 09:09
Takie żeberka to ja lubię:)
Abisay 06.11.2010 16:58
Wygląda pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak