Sposób przygotowania

24h przed pieczeniem robimy marynate. Do naczynia zaroodpornego wlewamy ok pół szklanki oleju i 4 łyżki płynnego miodu, dajemy ok łyzeczki soli, troche świeżomielonego pieprzu, slodka papryke, zgnieciony czosnek (ok 6 ząbków) oraz troche rozgniecionego w dloniach majeranku. Mieszamy i wkladamy do tego poporcjowane żeberka. W lodowce powinny stac przez calą dobe. Pieczemy w marynacie przez ok 1,5h, 20 minut przed koncem mozna polac jeszcze miodem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Abisay

    Wygląda pysznie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Takie żeberka to ja lubię:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    żeberka są przepyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    pyszności
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    strasznie lubię takie w połączeniu miodu i czosnku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !