Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka kroimy w kawałeczki, posypujemy przyprawą gyros i smażymy po 2 min z każdej strony na rozgrzanej oliwie. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego. Kaszę jęczmienną gotujemy w rondelku, w rosole, w proporcji 1:3 lub1:4. Gdy większość rosołu wyparuje, a kasza zacznie być miękka przelewamy zawartość rondelka do naczynia żaroodpornego przykrywając mięso kaszą. Całość zapiekamy w temp. 180°C do momentu aż kasza się zrobi.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    musi byc dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    garykar

    Pyszne!, a dla ludzi którzy aktywnie spędzają czas wolny np dla sportowców, którzy uprawiają dyscypliny wytrzymałościowe i potrzebują węglowodanów można dodać makaron (nie ugotowany) pomiędzy kurczaka a kaszę i piec ok 45 min, sycące ale nie zapychajace
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    urwało Ci przepis? a danie smaczne.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    aż kasza się zrobi ,jaka? Lubię dania z kaszą .
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    zrobi smaczna :o)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    kja tez lubię czasem zjeść danie z kaszą:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !