Sposób przygotowania

Pieczarki, po umyciu i wysuszeniu należy pokroić na kawałki po długości. Podsmażyć je na patelni na maśle, a następnie wrzucić do przygotowanego uprzednio świeżego bulionu grzybowego. Gotować przez około 10 minut, a następnie dodać rozmieszaną śmietanę z mąką. By śmietana się nie zważyła należy przed wlaniem dodać do niej 2 łyżki gorącego wywaru i szybko rozmieszać. Przyprawić do smaku, a po wlaniu do talerzy posypać natką pietruszki.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    zjadłabym teraz taką pieczarkową
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    rakow2

    dobra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !