Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dkg
Bulion grzybowy 1 litr
masło 1 łyżka
słodka śmietana 0,15 litra
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Pieczarki, po umyciu i wysuszeniu należy pokroić na kawałki po długości. Podsmażyć je na patelni na maśle, a następnie wrzucić do przygotowanego uprzednio świeżego bulionu grzybowego. Gotować przez około 10 minut, a następnie dodać rozmieszaną śmietanę z mąką. By śmietana się nie zważyła należy przed wlaniem dodać do niej 2 łyżki gorącego wywaru i szybko rozmieszać. Przyprawić do smaku, a po wlaniu do talerzy posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna138 06.01.2012 21:29
pycha
rakow2
rakow2 04.01.2012 14:13
dobra
mirosława4 29.09.2011 21:44
pyszna zupka
Iwona51
Iwona51 11.08.2011 09:56
smaczna
Izabela/bella81 26.06.2011 18:43
zjadłabym teraz taką pieczarkową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak