Sposób przygotowania

Grzyby namaczamy w wodzie, a następnie kroimy w paseczki. Warzywa kroimy w zapałki. Na patelni (najlepiej w woku) rozgrzewamy olej słonecznikowy pomieszany z olejem sezamowym. Przesmażamy warzywa wrzucając kolejno: marchewkę i czosnek, cebulę i paprykę, grzyby (na zdjęciu grzyby mun), pędy bambusa, a na koniec kapustę pekińską. Następnie polewamy wszystko sosem sojowym, dodajemy kiełki i mieszamy. Od dodania kapusty smażymy zaledwie 1-2 minuty.
Mieszanka smakuje doskonale jako „sałatka” do obiadu lub można ją podać z makaronem chińskim i kurczakiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    piękne kolorowe, wygląd zachęca do skonsumowania:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo lubię tak przygotowane warzywa :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo lubię warzywne dania,super
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    oj jak ja ich dawno nie jadłam, ale są smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !