Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt kakaowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7
cukier niepelna szklanka
mąki 5 łyżek
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt kakaowy

białka ubijamy na sztywną piane, dodajemy cukier i dalej ubijamy, nastepnie dodajemy po 1 zóltku i mieszamy na wolniejszych obrotach. Na sam koniec dodajemy mąke zmieszana z proszkiem i kakaem i mieszamy bardzo delikatnie aby nie opadlo. wykladamy na posmarowana blaszke (tyko dol) i pieczemy ok 45 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 27.02.2012 20:23
extra:)
Grażyna13 29.11.2011 11:29
Pyszny !
pigila
pigila 22.05.2011 16:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak