Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

markizy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 Szklanki
mąka ziemniaczana 1 szklanka
jajko
żółtko jajek 2
margaryna Kasia 150 g
cukier puder 1 szklanka
śmietana 3 łyżki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
krem do karpatki

Przepis i sposób przygotowania na: markizy

Składniki na ciasteczka dokładnie zagnieść i schłodzić ok. godzinki. po tym czasie ciasto rozwałkować a następnie wykrajać małe kółeczka. W każde jedno ciasteczko włożyć kawałek gruszki obranej ze skórki, pokrojonej w plasterki i posypanej anyżem. Piec na złoty kolor w mocno nagrzanym piekarniki. W międzyczasie przygotować krem do karpatki dodając do niego nieco alkoholu. Ostudzone ciasteczka przekładać masą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 14.10.2013 10:44
super ciasteczka
anulka69 21.02.2012 09:24
pyszne
Gonia555 23.10.2010 19:43
Często takie robię :-)
matii6 23.10.2010 16:16
super,smacznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak