Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FRANCUSKIE CIACHA Z TWROŻKIEM.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt.
cukier 3/4 szkl.
cukier waniliowy 1 toreb.
ciasto francuskie 1 op.
twaróg 250 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: FRANCUSKIE CIACHA Z TWROŻKIEM.

Twaróg rozdrobnić widelcem.Dodać żółtko i cukry.Wymieszać.
Schłodzone ciasto rozwinąć z rulonu.Posmarować całe masą serową.Delikatnie zwinąć jak roladę.Ostrym nożem odcinać krążki (grubość włg.uznania).Ułożyć na blasze, by się nie stykały.Wstawić do nagrzanego piekarnika (220\'C) na 12-15 min.
Smaczego:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 19.09.2011 08:36
wspaniałe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak