Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowe paszteciki

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 35 dag
drożdże 3 dag
mleko 125 ml
cukier
jajko 2
masło 10 dag
olej 4 łyżki
żółtko jajek
cebula 4
sól, pieprz
mak

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowe paszteciki

Drożdże rozetrzeć z cukrem i łyżką mąki, wymieszać z letnim mlekiem. Mąkę przesiać, dodać rozczyn, jajka, stopione masło i 1/4 łyżkę soli. Zagnieść ciasto. Cebulę pokroić w krążki zeszklić na oleju. Przyprawić solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować, z połowy wyciąć krążki, resztę pociąć na paluszki. Na krążkach ułóż cebulę, zlep. Paluszki skręć w świderki, posmaruj żółtkiem., posyp makiem. Piecz 25min w temp 180st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AGNIESZKA144 21.02.2012 18:08
pyszne
Justa32 22.11.2011 20:11
pyszne
magical66 15.12.2010 19:38
smaczne
Monika179
Monika179 29.10.2010 19:47
pychotkaaa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak