Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z cukrem i łyżką mąki, wymieszać z letnim mlekiem. Mąkę przesiać, dodać rozczyn, jajka, stopione masło i 1/4 łyżkę soli. Zagnieść ciasto. Cebulę pokroić w krążki zeszklić na oleju. Przyprawić solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować, z połowy wyciąć krążki, resztę pociąć na paluszki. Na krążkach ułóż cebulę, zlep. Paluszki skręć w świderki, posmaruj żółtkiem., posyp makiem. Piecz 25min w temp 180st.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotkaaa
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !