Sposób przygotowania

Łopatkę należy oczyścić, pociąć w plastry. Rozklepać tak jak kotlety. Boczek i cebulę pokroić w kostkę. Ogórek kiszony pokroić w paski. Każdy plaster łopatki należy posypać sola i pieprzem. Układać na nim boczek, cebulę i ogórek. Zawinąć w rulon i owinąć nitką lub przebić wykałaczką, żeby rulon się nie rozpadł. Smażyć na oleju tak długo, aż mięso się zrumieni i zmięknie. Często podlewać wodą. Potem można dodać kostkę wołową i uzyskać wyśmienity sos. Dodając jeszcze mleko zmieszane z mąką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Zapowiada się pyszny obiadek :))
  • 4
    original
    Opublikowano

    plocia

    Dawno ich nie jadłam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Justyna73

    uwielbiam je jeść
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    JAKOS ZRAZOW ROBIC NIE POTRAFIE,CHYBA W KONCU CZAS ZACZAC WRAZ Z TWOIM PRZEPISEM!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata77

    smaczny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !