Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1,5 kg
ogórek kiszony 8 szt
boczek wędzony 45 dkg
cebula biała 2 szt
olej do smażenia
sól, pieprz
kostka wołowa - sos 1 szt
mąka - sos 3 łyżki
mleko -sos 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy

Łopatkę należy oczyścić, pociąć w plastry. Rozklepać tak jak kotlety. Boczek i cebulę pokroić w kostkę. Ogórek kiszony pokroić w paski. Każdy plaster łopatki należy posypać sola i pieprzem. Układać na nim boczek, cebulę i ogórek. Zawinąć w rulon i owinąć nitką lub przebić wykałaczką, żeby rulon się nie rozpadł. Smażyć na oleju tak długo, aż mięso się zrumieni i zmięknie. Często podlewać wodą. Potem można dodać kostkę wołową i uzyskać wyśmienity sos. Dodając jeszcze mleko zmieszane z mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 24.05.2012 20:30
pycha
Robert10 15.01.2012 18:23
pyszne
Małgorzata77 26.06.2011 09:40
smaczny przepis
wiola28a 12.03.2011 21:38
super
wiola28a 12.03.2011 21:38
super
kochanyptysiu 18.02.2011 15:27
JAKOS ZRAZOW ROBIC NIE POTRAFIE,CHYBA W KONCU CZAS ZACZAC WRAZ Z TWOIM PRZEPISEM!
Justyna73 02.11.2010 13:50
uwielbiam je jeść
plocia 28.10.2010 22:44
Dawno ich nie jadłam
RenataZ-et 24.10.2010 13:44
Zapowiada się pyszny obiadek :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak