Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w galarecie

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filer z piersi kurczaka 2
włoszczyzna
zielony groszek 1 puszka
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w galarecie

Włoszczyznę oczyścić, opłukać. Wraz z kurczakiem włożyć do rondla, zalać 2l wody. Dodać sól, pieprz do smaku, gotować ok. 40min. Wyjąć mięso i warzywa, wywar przecedzić, rozpuścić w nim żelatynę. Mięso i marchewki z włoszczyzny rozdrobnić, groszek osączyć, włożyć do foremek, całość zalać wywarem. Włożyć do lodówki na 3-4h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 16.10.2011 23:58
uwielbiam, często robię na imprezki
iza15 24.12.2010 17:56
lubie
magical66 16.12.2010 13:46
smaczne
iga2 03.12.2010 22:41
lubie
Magdalena80 12.11.2010 13:41
warto spróbować
Jaheira11 12.11.2010 13:34
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak