Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niemiecka potrawka z patelni

3.0
(20)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 60 dag
wędzony boczek 20 dag
puszka białej fasoli
cebula 3
ząbek czosnku
pomidor 2
olej 3 łyżki
majeranek 1 łyżka
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Niemiecka potrawka z patelni

Ziemniaki ugotować w mundurkach. Ostudzić, obrać, pokroić w cienkie plastry. Boczek pokroić w drobną kostkę, fasolę osączyć z zalewy. Czosnek i cebulę obrać. Czosnek pokroić w plasterki, cebulę posiekać. Pomidory pokroić w kostkę. Olej rozgrzać na patelni, włożyć pokrojone ziemniaki, posypać pokrojoną cebulą oraz boczkiem i smażyć 6min. Następnie odwrócić i smażyć jeszcze 7min. Tuż przed końcem smażenia dodać majeranek, pomidory i czosnek, przyprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 14.06.2011 15:18
uwielbiam
aranka 15.04.2011 10:40
oj pycha!!!
Magdalena80 20.12.2010 21:14
tego jeszcze nie robiłam
Bart 20.12.2010 21:12
pycha
Jaheira11 20.12.2010 20:53
dobre
iga2 15.12.2010 19:48
ciekawa nazwa
magical66 23.10.2010 13:34
pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak