Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kurpiowska

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
wędzony boczek 25 dag
cebula
jajko 2
mąka 2 łyżki
sól, pieprz
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kurpiowska

Ziemniaki obrać, opłukać. Cebulę obrać, zetrzeć z ziemniakami na tarce o drobnych oczkach. Boczek pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię, smażyć 5min, przestudzić. Do ziemniaków z cebulą wbić jajka, dodać przesmażony boczek wraz z wytopionym tłuszczem, wsypać mąkę. Wymieszać, przyprawić czosnkiem, solą i pieprzem. Gotową masę ziemniaczaną wlać do natłuszczonej formy, piec 50min w temp 180st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 25.12.2012 01:39
dobra
Ania67 16.07.2011 20:07
muszę koniecznie spróbować
iga2 23.12.2010 23:31
fajna nazwa
magical66 20.12.2010 19:32
smaczne
iza15 16.12.2010 17:49
pewnie pyszne
Jaheira11 14.12.2010 22:28
ciekawa propozycja
Karolcia12 23.10.2010 13:43
mysłałam, że to przepis na słodkie ciasto a tu proszę :)
Karolcia12 23.10.2010 13:43
myślałam, że to przepis na słodkie ciasto a tu proszę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak