Sposób przygotowania

Rozmrożone i umyte ośmiornice włożyć do garnka z osoloną (1 łyżeczka) wodą i ćwiartkami cytryn. Gotować aż woda zmieni kolor na brunatny. Po tym czasie zmienić wodę i gotować aż skóra zacznie schodzić z macek ośmiornicy. Ugotowaną ostudzić i oczyścić do białego mięsa, pokroić na małe kawałeczki. Ugotowane ziemniaki oraz pomidory pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Sałatę porwać na drobne kawałki, wszystko ze sobą dokładnie wymieszać, doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny a na końcu polać odrobiną oliwy z oliwek.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !